Seminar na temu Uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR)

Zajednica sportova PGŽ i Riječki sportski savez u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom i Visokom poslovnom školom PAR organiziraju seminar na temu Uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR) u sportskim organizacijama, primjena koje započinje 25. svibnja ove godine. Seminar će se održati u četvrtak 26. 4. s početkom u 16:00 sati u Visokoj poslovnoj školi PAR, a namijenjen je svim sportskim djelatnicima. Sudjelovanje na seminaru je besplatno, a program se nalazi u privitku. Molimo Vas da, zbog ograničenog kapaciteta predavaonice, prisustvovanje na seminaru (ime, prezime, sportska udruga)  prijavite odgovorom na e-mail adresu Zajednice sportova PGŽ:

barbara.kusenic@sport-pgz.hr

PROGRAM SEMINARA:
Uredba o zaštiti osobnih podataka (GDPR) u sportskim organizacijama, Europska uredba o zaštiti osobnih podataka 2016/679, popularno “GDPR”, donijet će globalne posljedice svojim početkom primjene od 25. svibnja 2018. godine
GDPR (General Data Protection Regulation) ili Opća Uredba o zaštiti osobnih podataka generalno regulira zaštitu osobnih podataka građana Europske unije, a stupa na snagu 25. svibnja 2018. godine!
Što to znači za sport i sportske organizacije?  Što treba učiniti?  Kako se pripremiti za primjenu i izbjeći kazne? Seminar će se održati u prostorijama Visoke poslovne škole PAR, na adresi Trg Riječke rezolucije 4, Rijeka u četvrtak 26.4.2018. s početkom u 16:00 sati.

Sadržaj treninga:
– Što je EU Uredba o zaštiti osobnih podataka – osnovni pojmovi i zakonodavstvo
– Sankcije kod neprovođenja GDPR Uredbe
– Postavljanje i pokretanje projekta usklađivanja s Uredbom
– Identifikacija osobnih podataka u poslovnom i informacijskom sustavu
– Usklađivanje procesa upravljanja osobnim podacima sa zahtjevima Uredbe
– Procjena usklađenosti organizacijskih, proceduralnih i tehničkih kontrola zaštite osobnih podataka sa zahtjevima Uredbe
– Procjena rizika informacijske sigurnosti i procjena učinka na privatnost
– Usklađenost marketinških procesa i prikupljanja podataka putem web stranica
– Integracija procesa procjene i upravljanja rizicima u nove projekte i metodologiju upravljanja projektima
– Provedba implementacije tehnoloških rješenja (pseudonimizacija, anonimizacija, upravljanje privolama, pravo na zaborav)
– Uloga službenika za zaštitu osobnih podataka
– Uobičajeni pravni konflikti – kako postupiti u slučaju nedoumica i konfliktnih situacija u provedbi zahtjeva Uredbe
Predavači:
Natalija Parlov Una, PhD cand.rel.int.
Željko Sičaja, PhD cand.rel.int.