Pilot-projekt, gađanje na daljini od 900 metara

Streljački klub “Omega” organizator je po prvi puta u Hrvatskoj probnog gađanja na daljini od 900 metara. Ovaj event organiziran je i proveden 22. srpnja na lokaciji “Ličko polje” sjeveroistočno od mjesta Lič u Gorskom kotaru. Zamišljen je kao “Pilot-projekt” da se vide mogućnosti gađanja na ovako velike daljine. Meta koja se gađa ima dimenzije 180×180 cm a vjetar, pa i onaj najmanji, značajan je faktor na ovakvim daljinama gađanja. Većina strijelaca gađala je posebnim snajperskim puškama za “long-range” discipline i osim dva-tri strijelca nitko do sada nije imao iskustva u ovakvom gađanju. Rezultati su bili u drugom planu, važno je bilo naučiti neke osnovne stvari vezane za upucavanje oružja te osmatranje vjetra, miragea, putanje zrna, težine zrna i početne brzine itd. Posebna zahvala Branku Bujanu i Tomici Nikoliću te lovcima tog kraja koji su pripremili i ukusan lovački ručak. Snimku prve grupe strijelaca možete pogledati na donjem postu (treba kopirati i pokrenuti u vašem browseru)