2012.-ARHIVA-PREGLED NATJECANJA

"3. jesenski turnir" oružjima na crni barut
*Post 67*14-10-2012

Proteklog vikenda na strelištu "Vladimir Gortan" održaj je i "3. jesenski turnir" oružjima na crni barut. Rezultate i fotografiju pogledajte ovdje.

Prvenstvo Hrvatske za veterane
*Post 66*14-10-2012

Rijeka je bila domaćin Prvenstva Hrvatske za veterane. U pet disciplina propisanih pravilnikom Hrvatskog streljačkog saveza natjecalo se pedesetak strijelaca starijih od 50 godina. U nekoliko dobnih skupina (A,B,C...) postignuti su rezultati koje ne odudaraju puno od najjače, seniorske kategorije. Svim natjecateljima čestitke što i u poznijoj životnoj dobi vole naš sport i prakticiraju ga.

Prvenstvo u disciplinama VK pušaka
*Post 65*14-10-2012

Na strelištu "Vladimir Gortan" održano je prvenstvo u
disciplinama VK pušaka. Rezultate pogledajte na linku pored

10. rujna je "Hrvatski olimpijski dan"!
*Post 64*10-09-2012

Tako je bilo i ovog ponedjeljka. Naime, još 2007. godine HOO je pokrenuo program pod nazivom Hrvatski olimpijski dan (HOD) čiji je cilj potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje onim sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojima žive i rade. To je jedinstvena nacionalna sportska manifestacija koja  se obilježava 10. rujna, na dan  osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora koji ove godine slavi 21. godišnjicu postojanja.
Streljaštvo je i ove godine bilo prezentirano na riječkom Korzu, uz pomoć streljačkih klubova "Protect" i "DUB-Malinska" postavljeno je improvizirano streljačko mjesto opremljeno simulatorom tipa "SCATT" gdje su svi zainteresirani mogli vidjeti kako izgledaju zračne puške, pištolji ili samostrel, te kako se njima pravilno rukuje.  Naši su strijelci iz Malinske rado davali informacije svima zainteresiranima te je kao i lani zamijećena dobra posjećenost našeg sporta.
Štand na Korzu su posjetili i naši istaknuti strijelci Snježana Pejčić, Andrej Krstinić i Rudolf Petrović koji su bili također spremni odgovarati na brojne upite. Prezentaciju streljaštva kao jednog od uspješnih olimpijskih sportova u našoj županiji obišao je i Predsjednik streljačkog saveza Primorsko-goranske županije. Jedino što nam je žao da je jako sunce ometalo pravilan rad simulacijskog sustava "SCATT", no to su već od ranije poznati problemi koji se na mjestu izlaganja nisu mogli posve otkloniti.
 

 Prvenstvo županije u disciplinama VK puška
*Post 63*05-09-2012

U nedjelju 16. rujna na strelištu "Vladimir Gortan" na Drenovi održano je Prvenstvo županije u disciplinama "100m PAP 7,62mm" i "100m VK puška 7,9mm". Rezultati se nalaze na linku pored.

"Memorijal Lav Maričić"
*Post 61*27-08-2012

U nedjelju 02. rujna na strelištu "Vladimir Gortan" održan je treći po redu "Memorijal Lav Maričić" u znak sjećanja na našeg nakadašnjeg kolegu strijelca i dugogodišnjeg Tajnika saveza. Natjecanje se odvijalo u disciplini VK puška 7,9mm a rezultate možete pogledati na linku pored.

"TROFEJ HRVATSKOG JADRANA"
*Post 62*02-09-2012

U subotu, 01.rujna, na strelištu "Vladimir Gortan" Drenova,održano je takmičenje u streljaštvu TROFEJ HRVATSKOG JADRANA, pod pokroviteljstvom i u organizaciji HRVATSKOG ČASNIČKOG ZBORA Primorsko-goranske županije i uz potporu (materijalnu i organizacijsku ) Streljačkog saveza PGŽ.
Detaljnije pogledajte na web stranici HRVATSKOG ČASNIČKOG ZBORA PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE


Prvenstvo županije u disciplinama VK pištolja i revolvera
*Post 60*27-08-2012

Proteklog vikenda na strelištu "Vladimir Gortan" na Drenovi održano je županijsko prvenstvo u disciplinama velikokalibarskih pištolja i revolvera. Nastupilo je dvadesetak strijelaca iz šest klubova. Nažalost iz nekih klubova nije bilo dovoljno strijelaca za formiranje ekipa tako da su po broju natjecatelja dominirali strijelci riječkih klubova "G.S.K Rijeka" i "S.K. Protect"

 

16. IAU svjetsko prvenstvo samostrelom field, Bratina (Hrvatska)  13-19. kolovoza 2012.
*Post 59*19-08-2012

U Bratini kod Pisarovine završeno je 16. Svjetsko prvenstvo u streljaštvu, disciplina "samostrel-field". Reprezentativci Hrvatske osvojili su pregršt medalja i pojedinačnih i ekipnih. Andrej Krstinić iz Malinske osvojio je srebrnu medalju u kategoriji muškaraca dok je bronca pripala Domagoju Pereglinu. U ženskoj konkurenciji Sanja Komar i Branka Pereglin osvojile su srebro odnosno broncu, juniori Valentina Pereglin sa zlatnom i Marijan Kajfeš sa brončanom medaljom su upotpunili "berbu medalja" kao i kadeti Valentina Kozumplik i Ivan Kelečić koji su također osvojili zlatnu odnosno brončanu medalju. U ekipnom poretku sve zlatne medalje otišle su Hrvatskoj, u kategoriji muškaraca, žena i juniora jedino je u kadetskoj konkurenciji nama pripalo srebro. U ekipnoj konkurenciji na postolje se iz naše županije osim Andreja Krstinića popeo i Antonio Cvrtila i Donik Begaj, oba iz S.Š.K. "Dub"-Malinska.
Čestitamo samostreličarima!
 
Rezultate i fotografije sa natjecanja možete pogledati na linkovima pored

1. Međunarodni ljetni field target kup "Induchem"
*Post 58*14-08-2012

U nedjelju 12.kolovoza 2012.godine  je u Mrkoplju održano natjecanje pod nazivom "1. Međunarodni ljetni field target kup Induchem". U organizaciji nekoliko entuzijasta i zaljubljenika u disciplinu "Field target" u šumi pored Mrkoplja postavljene su staze sa streljačkim mjestima, uređen prostor za prijem strijelaca i natjecanje je moglo početi. U ovoj relativno nepoznatoj disciplini u Hrvatskoj, nastupilo je dvasedetak strijelaca što je izvrsno ako se uzme u obzir da je jedno od prvih natjecanja u Hrvatskoj, a svakako prvo u našoj županiji.

U organizaciji natjecanja pomogli su entuzijasti iz S.K. "DVD Opatija" i S.K. "Protect" a potporu su pružili i Hrvatski časnički zbor, Predsjednik Streljačkog saveza PGŽ,  gospoda Boško i Marko Grgurić

Ovo natjecanje bilo je zbog svojih nekoliko osobina bilo br. 1 u Hrvatskoj:
-prvo međunarodno natjecanje 
-prvo službeno natjecanje na otvorenom FT terenu sa padajućim metama prema pravilima FT kakvo bi trebala izgledati buduća FT natjecanja
-prvo natjecanje u FT u Hrvatskoj  sa 3 natjecateljice od kojih je jedna pobjednica natjecanja

KUP "INDUCHEM"

london

LONDON 2012
*Post 57*06-08-2012

XXX olimpijske igre u Londonu su donijele puno veselja sa osvojenim medaljama ali i puno žala za medaljama koje su izmakle "za dlaku". Hrvatski strijelci su nastupali u disciplinama "zračna puška" i "MK puška" u disciplinama trostava i ležeći te u disciplinama "letećih meta". Neizmjerno zadovoljstvo priuštio nam je Giovanni Cernogoraz osvajanjem zlatne medalje ali je i plasman Snježane Pejčić na visoko 5. mjesto u trostavu. Izniman doseg, iako razumijemo žal za izmaklom medaljom. Od ostalih strijelaca iznenadio je i Bojan Đurković ulaskom u finale nakon raspucavanja u kojem su i znatno iskusniji strijelci ostali iza njega. Čestitamo svim strijelcima a posebno Giovanniju na medalji i Snježani na srčanoj borbi!

cg
anjw

SNIPER CUP 2012

*Post 56*29-07-2012

snc

HRVATSKI ČASNIČKI ZBOR PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE u suradnji sa STRELJAČKIM SAVEZOM PGŽ tradicionalno  je i ove godine, 28/29.srpnja, organizirao SNIPER CUP u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Pokrivitelj takmičenja bila je županija Primorsko goranska a takmičarima su se na početku obratili gospodin Zlatko Mihelec, izaslanik župana, gospodin Željo Lambaša načelnik općine Čavle i brigadir u mirovini Stanislav Linić, predsjednik HČZ PG.
Takmičenje je bilo međunarodnog karaktera (uz sudjelovanje takmičara iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Njemačke ) a kao posebni gosti nastupila je i ekipa Zveze častnikov Slovenije na čelu sa predsjednikom brigadirom Miranom Fišerom.

Pojedinačne i ekipne rezultate možete pogledati u BILTENU  a detalje sa takmičenja u FOTO ALBUMU.

 

 

 
 

lok

 "TT-kup" i "Riječke ljetne noći".

*Post 55*22-07-2012

U subotu 21. srpnja su se na strelištu "Vladimir Gortan" na Drenovi odvijala dva natjecanja. Tijekom dana tradicionalni "TT-kup" a navečer isto tradicionalno natjecanje "Noćno gađanje" odnosno "Riječke ljetne noći".
Na linkovima možete pronaći biltene ovih natjecanja.
tt

U subotu 14. srpnja na strelištu "Vladimir Gortan" na Drenovi u sklopu obilježavanja Dana MO Drenova održan je streljački turnir u disciplinama VK pištolj i VK revolver (zasebne discipline, prema pravilima HSS-a). Organizator je Građanski streljački klub "Rijeka" .
Zbog ograničenog broja natjecatelja određena je norma za nastup u navedenim disciplinama prema kojoj je bilo porebno da je u protekloj streljačkoj sezoni strijelac ostvario barem jedan rezultat od 140 krugova ili više da bi imao pravo nastupa na turniru. Promatrano razdoblje je od natjecanja za "Dan državnosti 2011" do danas.

"Turnir Dani Drenove"

*Post 54*11-07-2012

DRENOVA
;

Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u disciplinama serijskom malokalibarskom puškom

*Post 53*11-07-2012

Rijeka je bila domaćin proteklog Prvenstva Hrvatske za kadete i juniore u disciplinama serijskom malokalibarskom puškom.
Natjecanje je održano na strelištu "Vladimir Gortan" na Drenovi 07. i 08. srpnja 2012.g. po velikim vrućinama no dobrih rezultata nije nedostajalo. Od kadetkinja odnosno juniorki se najviše isticala Danijela Vukadin iz "Dalmacijacementa" dok  se u muškoj konkurenciji svakako isticao Andrija Mikuljan iz "Končara" koji je postavio i dva nova državna rekorda u disciplini "trostav 3x10 hitaca". Na natjecanju je zabilježen nastup 23 kadetske i 14 juniorskih ekipa odnosno 83 kadeta i kadetkinja i 42 juniora odnosno juniorki.
Rezultate možete pogledati na linku.
 

rez

Tradicionalni streljački turnir u čast Dana državnosti

*Post 52*18-06-2012

U ponedjeljak 25. lipnja 2012. na strelištu "Vladimir Gortan" na Drenovi održan je tradicionalni streljački turnir u čast Dana državnosti. Discipline su kao i uvijek do sada bile "100m puška 7,9mm" te "25m VK pištolj ili revolver" (10+10). Nastupilo je ukupno pedeset natjecatelja, 36 na pištolju i 14 na pušci.
Bilten možete pogledati na linku .
zrh

bil

 

 Prvenstvo županije za kadete i kadetkinje te juniore i juniorke

*Post 51*12-06-2012

pg
U nedjelju 24. lipnja će se na strelištu "Vladimir Gortan" na Drenovi održati Prvenstvo županije za kadete i kadetkinje te juniore i juniorke u disiciplinama baznog programa serijskom malokalibarskom puškom. Raspis je u prilogu. .
.

poz

 

"27. Trofej Grada Rijeke u čast Sv. Vida" - sve dobne kategorije

*Post 50*15-06-2012

U subotu 16. lipnja na strelištu "Vladimir Gortan" na Drenovi s početkom u 09.00 sati održano je Prvenstvo županije u disciplinama domaćeg programa, MK puškom serijskom, za seniore. Istovremeno je održani tradicionalni, "27. Trofej Grada Rijeke u čast Sv. Vida".
svvid

bil

Prvenstvo županije za kadete i kadetkinje i KUP Hrvatske ,

*Post 49*02-05-2012

bilt

KADETI/ KADETKINJE

U nedjelju 29. travnja je u  Voloskom održano Prvenstvo županije za kadete i kadetkinje u disciplinama ISSF programa "10m puška" i "10m pištolj" te KUP Hrvatske, polufinalno natjecanje za I. regiju.
Rezultati se nalaze na linkovima pored.

biltKUP HRVATSKE

Prvenstvo županije u disciplini "Serijska zračna puška", juniori, seniori ,

*Post 48*02-05-2012

trp

nedjelju 22. travnja 2012. je u  Voloskom održano Prvenstvo županije u biltdisciplini"serijska zračna puška" za juniore i seniore . Rezultate možete pogledati na linku pored. u

 

Tradicionalni "Prvomajski turnir S.K. Rječine", VK pištolj, VK revolver ,

*Post 47*02-05-2012

pt

OTVORENI KLUPSKI TURNIRPRVOMAJSKI TURNIRU nedjelju 29.travnja na streljani "Vladimir Gortan" na Drenovi  održan je "Otvoreni turnir" a potom 01. svibnja i "Prvomajski turnir" u disciplinama Velikokalibarski pištolj i Velikokalibarski revolver. 

re

bilt

Prvenstvo županije u disciplini "Serijska zračna puška", kadeti, kadetkinje ,

*Post 46*28-03-2012

U nedjelju 01. travnja će se u streljani "Tošina" u Voloskom održati navedeno natjecanje s početkom u 09.00 sati. . Poziv možete pogledati na linku ispod a odaslan je i svim županijskim klubovima koji rade sa kadetima.

strs

bilten

 

 

RADOVI NA PIŠTOLJSKOJ STRELJANI (25m) ,

*Post 45*28-03-2012

 

Na 25m dijelu strelišta "Vladimir Gortan" su u tijeku građevinski radovi na izgradnji zaštitne blende. Osim izgradnje zaštitne blende izvodit će se radovi i na održavanju automata za mete te betoniranje streljačkih mjesta pa će strelište biti povremeno zatvoreno za uporabu. Mole se strijelci koji koriste taj dio strelišta za razumjevanje.

radovi

Županijska školska liga,1., 2. i 3. kolo,

*Post 44*24-03-2012

 

24. ožujka je na zračnoj streljani sportskog kompleksa "3.maj" održano i posljednje 3. kolo županijske školske lige.

Ukupno je nastupilo je 90 strijelca, 62 dječaka i 28 djevojčica iz dvadeset osnovnih škola diljem Primorsko-goranske županije.

Ekipno su kod dječaka slavili strijelci ŠSD "A. MOHOROVIČIĆ" iz Matulja, drugi su strijelci ŠSD "FRANKOPAN" iz Malinske a bronca je pripala strijelcima ŠSD "RIKARDA KATALINIĆA JERETOVA" iz Opatije. Kod djevojčica ekipno zlato osvojile su strijelkinje ŠSD "TURNIĆ 95" iz Rijeke ispred drugoplasiranih kolegica ŠSD "FRANKOPAN" iz Malinske, dok je treće mjesto ekipno pripalo ŠSD "GALEB-VIKTORA CARA EMINA" iz Lovrana.

Pojedinačno je u kategoriji dječaka slavio Ivan Košta iz ŠSD "A. MOHOROVIČIĆ" iz Matulja ispred klubskih kolega Dorijana Kadmena i Doriana Vjekoslava Hrvatina. U kategoriji djevojčica najbolja strijelkinja je bila Nives Kosanović iz ŠSD "TRSAT", srebrna je bila Miroslava Jovanović iz ŠSD "CENTAR" a broncu je osvojila Matea Kršanac iz ŠSD "GALEB-VIKTORA CARA EMINA" iz Lovrana.

Rezultati prvog i drugog kola su na linku ispod još od ranije a sada možete pronaći i rezultate trećeg kola te sveukupne rezultate.

logo pgz

ak

 

re

Prvenstvo županije u disciplinama "10m puška" i "10m pištolj", seniori/seniorke,  juniori/juniorke

, *Post 43*09-03-2012

logo

"KUP HRVATSKE"-županijsko natjecanje, "10m puška" i "10m pištolj"

U nedjelju 18. ožujka će se u streljani "Tošina" u Voloskom održati navedeno natjecanje s početkom u 09.00 sati. Obzirom na preklapanje sa završnim V. kolom 1. A i B Hrvatske lige, rezultati sa iste će se priznati i uvrstiti u bilten radi prava nastupa na višim razinama natjecanja. Prijave su moguće do srijede 14. ožujka. Raspored se može pronaći na ovim stranicama od četvrtka 15. ožujka.
poz
ras

, *Post 42*02-04-2012

bakar
strijelac
U Bakru, u sportskoj dvorani Pomorske škole održano je tijekom 31.ožujka i 01.travnja 2012.godine Prvenstvo Hrvatske u disciplinama "10m puška" i "10m pištolj", pojedinačno, za seniore. Sa desne strane nalazi se bilten sa rezultatima i foto album sa takmičenja

bilten

foto

Preminuo Rade Milinković

, *Post 42*24-02-2012

rm

Preminuo je jedan od osnivača Streljačkog saveza odnosno streljaštva kao sporta u poratnim godinama. Nakon drugog svjetskog rata u našem kraju nije bilo streljačkih aktivnosti niti pripadajućih objekata te je Rade Milinković sa još nekolicinom entuzijasta davne 1949. pokrenuo cijelu priču. Najprije se odlazilo na vježbe gađanja na Preluk u kamenolom a kasnije se na starom potpuno uništenom talijanskom strelištu na Drenovi nastavilo sa obnovom i treninzima. Naš je Rade bio vrstan strijelac i entuzijast koji je nešto kasnije utemeljio i pokrenuo i streličarstvo kao sport.

Posljednji ispraćaj Rade Milinkovića će biti na groblju Kozala u subotu 25. veljače u 10 sati.

Neka mu je laka zemlja i hvala mu!

KALENDAR NATJECANJA ZA 2012. (Županijski) i ODGODA 4. KOLA "I. A i B Hrvatske lige"

*Post 41*01-02-2012

cal

Nakon provedene javne rasprave usvojen je većinom glasova članova Županijskog streljačkog vijeća kalendar za 2012 godinu. Kalendar se nalazi na svom standardnom mjestu na ovom portalu.

Jučer, 31. siječnja donesena je odluka o odgodi održavanja 4. kola I. A i B Hrvatske lige zbog vremenskih nepogoda. Odluku možete pogledati na linku ispod.

- Odluka o odgodi održavanja "4. kola A i B Hrvatske lige"