2010.-ARHIVA-PREGLED NATJECANJA

Rezultati sa natjecanja (prosinac 2010.)

, *Post 12*

U nedjelju 19. prosinca 2010. je na streljani "3.maj" održano treće kolo 1. B Hrvatske lige. Po hladnom vremenu i gradu prepunom snježnih nanosa natjecanje je održano bez ikakvih zastoja, zaleđena nizbrdica je već u šest sati ujutro dijelom očišćena i posipana pijeskom pa je bilo moguće čak i osobama s invaliditetom nesmetano pristupiti streljani. Rezultate sa natjecanja možete pogledati ovdje.

Rezultati sa natjecanja (listopad-studeni 2010.)

, *Post 11*

Tijekom listopada osim Prvenstva Hrvatske za veterane (rezultati) na strelištu "Vladimir Gortan" je održan i tradicionalni jesenski turnir "crnobarutaša". U organizaciji S.K."Frankopan" pucali su strijelci iz Rijeke, Karlovca, Zagreba i Dugog sela. U Dugom selu osniva se i novi streljački klub koji će se baviti disciplinama i oružjima na crni barut. Pozdravljamo inicijativu i podržavamo strijelce, zaljubljenike u povijesna oružja u njihovim nastojanjima.
Rezultate sa jesenskog turnira možete pogledati ovdje.

FOTO ALBUM:

Na poticaj streljačkih klubova "Rječina", "GSK Rijeka" i "Protect" u našoj su regiji (Istarska, Primorsko-goranska i Ličko-Senjska županija) pokrenuta i natjecanja u sklopu 1. B Hrvatske lige što do sada godinama nije bio slučaj. Naime, najmanje tri kluba su potrebna da bi se natjecanje odvijalo regionalno. Tako da sada osim klubova koji već duži niz godina nastupaju u 1. A Hrvatskoj ligi, imamo i B ligu što je izvrsna prilika ostalim strijelcima koji nemaju materijalnih mogućnosti za putovanja i nastupe izvan Rijeke, da se kroz četiri kola natječu i izgrađuju sportsku formu za završno kolo te za pojedinačno prvenstvo Hrvatske. Do sada su održana dva kola a rezultate možete pogledati ovdje:

Rezultati 1. kola 1.B Hrvatske lige-1. regija

Rezultati 2. kola 1.B Hrvatske lige-1. regija.

Rezultati sa natjecanja (rujan 2010.)

, *Post 10*

Mjesec rujan rezerviran je za discipline velikog kalibra. Na strelištu "Vladimir Gortan" na Drenovi prvog vikenda u rujnu održano je Prvenstvo županije u disciplinama "100m VK puška serijska 7,9mm" i "100m PAP 7,62mm". Nastupilo je tridesetak strijelaca iz pet klubova, G.S.K. "Rijeka", S.K. "Vojna policija 91", S.K."Viktor Lenac", S.K. "Rječina" i S.K. "Policajac". Očekivano, S.K. "Policajac" je slavio u obje discipline u ekipnom poretku a u poluautomatskoj pušci u pojedinačnom poretku zlatnu medalju je osvojio Dubravko Arki iz riječkog "Policajca" dok je Mihael Kuprešak iz "Rječine" slavio u vojničkoj pušci.
Rezultate možete pogledati ovdje.

Rezultati sa natjecanja (kolovoz 2010.)

, *Post 9*

Kolovoz je tradicionalno mjesec za odmor, no posljednjeg vikenda na strelištu na Drenovi održano je Prvenstvo županije u disciplinama serijskog programa, VK pištolj i revolver te Pištolj ili revolver središnjeg paljenja. Nastupilo je tridesetek strijelaca po pojedinoj disciplini iz pet streljačkih klubova, S.K. "Rječina", S.K. "Policajac", S.K."Mali Lošinj", S.K." Protect" i G.S.K."Rijeka". Rezultate sa natjecanja možete pogledati ovdje.

Streljačko natjecanje "SNIPER KUP 2010"

U čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Hrvatski časnički zbor Promorsko-goranske županije u suradnji sa Streljačkim savezom PGŽ i grada Rijeke, organizirao je 01.kolovoza na strelištu "Kovačevo" 2.međunarodno streljačko natjecanje "SNIPER KUP 2010".

Natjecanje je organizirano pod pokroviteljstvom Županije primorsko-goranske a prvim ga je hicem otvorio župan Zlatko Komadina.

Više o "Sniper kupu 2010" pročitajte ovdje

Rezultati sa natjecanja (srpanj 2010.)

, *Post 8*

"6. Trofej Riječkih ljetnih noći"

Iako je u kalendaru natjecanja za srpanj i kolovoz  predviđeno nešto manje natjecanja na županijskoj razini, u srpnju su održana dva natjecanja koja su već tradicionalna.
"6. Trofej Riječkih ljetnih noći" u organizaciji S.K."Lokomotive" održan je u noći 24. srpnja, na natjecanje se prijavilo trideset i tri strijelca iz sedam riječkih klubova te strijelci iz Kutine i Zagreba. Najuspješniji je bio Tino Medvidović iz S.K."Protect", inače "čistokrvni" pištoljaš, srebro je osvojio Ivica Siketić iz Kutine dok je bronca pripala Draganu Petroviću iz S.K. "Rječina". rezultate možete pogledati ovdje.

"Dan grmljavine"

Srpanj je rezerviran i za "Dan grmljavine" ili TT-kup. Izvorno, ovo je natjecanje započelo još 2003. godine prema ideji i u organizaciji S.K. "Protect". Kasnijih godina kao suorganizator se pojavljuje Hrvatski časnički zbor Grada Rijeke što je i do danas slučaj. Dobra suradnja pričuvnih časnika i dočasnika posljednjih godina sa G.S.K."Rijeka" rezultira natjecanjem jedinstvenim u cijeloj Hrvatskoj. Pištolj "TT" je umirovljen, stavljen izvan svih službenih okvira i u vojsci, policiji a i u streljaštvu. "Dani grmljavine" jedinstvena su prilika da se ponovo puca s njim i ove godine tu je priliku iskoristilo četrdeset strijelaca. Podijeljeni u dvije starosne kategorije, do 50 godina starosti (seniori) i preko 50 godina starosti (veterani). U seniorskoj konkurenciji najboljim se pokazao Tino Medvidović (opet....), koji je nastupao za ekipu Hrvatskog časničkog zbora Grada Rijeke a u veteranskoj konkurenciji slavio je Čestmir Komarek, također iz ekipe HČZ Grada Rijeke.
Rezultate možete pogledati  ovdje.

Rezultati sa natjecanja (lipanj 2010.)

, *Post 7*

1. Natjecanje u čast Dana Državnosti

Na strelištu "Vladimir Gortan" na Drenovi 22. lipnja 2010. održano je tradicionalno natjecanje u čast Dana državnosti. Po prvi puta je u disciplini "VK puška serijska 7,9mm" održan i "Memorijalni turnir Lav Maričić" na koji se odazvalo 34 strijelca iz pet riječkih klubova. Najviše strijelaca, devet njih,  je nastupilo iz S.K. "Viktor Lenac", sedam iz S.K. "Rječina", šest iz S.K. "Vojna policija 91", četiri iz G.S.K. "Rijeka" te po dva ondosno jedan iz S.K. "Policajac" odnosno S.K."Protect". Nastupila su i četiri strijelca izvan naše županije. Obzirom da je nakon odlaska našeg dugogodišnjeg tajnika Lava i ustanovljavanjem Memorijala u njegovu čast i pod njegovim imenom, ovo prvo natjecanje, slijedeće 2011. godine će se isto natjecanje upriličiti u nekom drugom terminu koji bi bio prikladniji za strijelce koji se bave velikokalibarskom serijskom puškom. Natjecanje je bilo dobro posjećeno i organizirano a dodjela medalja i pehara pripala je članovima Lavove obitelji.  Veliki prijelazni pehar memorijala otišao je, očekivano,  strijelcima S.K."Policajac".

U disciplini pištolj/revolver velikog kalibra dominaciju je potvrdio Tino Medvidović iz S.K. "Protect" koji je sa istim brojem krugova (185) ali boljom zadnjom serijom brzog dijela meča bio bolji od Miroslava Radoša iz S.K. "Istra" iz Marčane te Vjekoslava Poropata iz S.K. "Rječina" sa 183 kruga.   Rezultate možete pogledati ovdje.

2. Tradicionalni susret između Faenze i Rijeke

Tradicionalni, susret između Faenze i Rijeke odigrao se ove godine na streljanama za leteće mete i klasične discipline talijanskoj u Faenzi. Riječki streljački tim bio je sastavljen od trinaest strijelaca a nastupali smo u disciplinama koje su predložili kolege iz Faenze: 10m pištolj-žene, 25m sport pištolj-žene, 50m MK puška serijska, Revolver na crni barut na 25 i 50 metara te  discipline Trap i Lovački parkur. Dvodnevno ugodno druženje upotpunili su i Gradonačelnik Faenze te pročelnica za prosvjetu i sport grada Faenze. Prilikom dodjele medalja i pehara razmijenjeni su i prigodni pehari u ime gradova odnosno gradskih poglavarstava.
Rezultate sa natjecanja možete pogledati ovdje .

FOTO ALBUM:

Rezultati sa natjecanja (lipanj 2010.)

, *Post 6*

1. Na strelištu "Vladimir Gortan" na Drenovi 05. i 06. lipnja 2010. održano je Prvenstvo županije u standardnim odnosno ISSF disciplinama puške i pištolja. Natjecanju je pristupilo svega petnaest strijelaca i strijelkinja, pet iz S.K. "Lokomotiva", četiri iz S.K. "Protect", tri iz G.S.K. "Rijeka" te po jedan iz S.K. "Papirničar", S.K. "Rječina" i S.K. "DVD"-Opatija. Rezultate natjecanja možete pogledati ovdje.

2. Na Drenovi je u nedjelju 13. lipnja 2010. održano Prvenstvo županije u disciplini "50m MK puška serijska". Natjecanju je pristupilo jedanaest strijelaca i strijelkinja kadetskog uzrasta i dadeset i četiri seniora i seniorki, osam iz S.K. "3.maj", šest iz S.K. "Lokomotiva", po pet strijelaca iz S.K. "Policajac" i S.K. "Viktor Lenac", četiri iz S.K. "Rječina", tri iz G.S.K. "Rijeka", dva iz S.K. "Papirničar" te po jedan iz S.K. "Vojna policija 91" i S.K. "Vinodol".
Rezultate natjecanja možete pogledati ovdje.

Rezultati sa natjecanja (svibanj 2010.)

Utorak, Svibanj, 18., 2010., *Post 5*

1. Održan tradicionalni "Prvomajski turnir" u organizaciji S.K. "Rječina". Bilten možete pogledati ovdje.

2. Turnir "2. memorijal Branka Nikolića" oružjem na crni barut. Bilten možete pogledati ovdje.

3. Održana tradicionalna "Filipijada" u Novom Vinodolskom. Bilten možete pogledati ovdje.

4. Prvenstvo županije standardnim zračnim oružjem za juniore i juniorke. Bilten možete pogledati ovdje.

Preminuo Lav Maričić 1935.-2010.

Utorak, Svibanj, 18., 2010., *Post 4*

Lav Lav Maričić, dugogodišnji strijelac i streljački sudac, Tajnik i najstariji član S.K."Viktor Lenac", dugogodišnji Tajnik našeg streljačkog saveza, istinski zaljubljenik u streljaštvo. Nositelj Priznanja i Trofeja Hrvatskog streljačkog saveza i čitavog niza ostalih visokih priznanja iz streljačkog svijeta.

Naš je Lav ili kako su ga mnogi suvremenici zvali Leo, godinama pucao puške velikog kalibra, vojničku pušku i PAP a volimo je zagrmiti i na 300 metara na trofeju neovisnosti u Zagrebu.

Streljaštvom se inficirao još kao mladić, počeo je sa serijskom zračnom puškom još davnih poratnih godina u Rijeci. Slijedom poslovnih obveza seli u Crnu Goru a potom se ponovo vraća u Rijeku. Godinama nastupa u disciplinama malokalibarskih i velikokalibarskih pušaka, tko još ne pamti strijelca koji u poodmaklim godinama u lijevom "kontra-stavu" uredno "skida" centre kao da je mladić. Višestruki prvak države i one bivše a i u ovoj sadašnjoj je ostvarivao respektabilne rezultate.

Na početku Domovinskog rata stavlja se u službu obrane domovine i postaje pripadnik pričuvnog sastava MUP-a, posebne policijske postrojbe u koju su regrutirani strijelci. Jedno od posljednjih natjecanja na kojem je nastupio bio je upravo "Turnir neovisnosti" na strelištu Vrapčanski potok a u čast Dana neovisnosti naše domovine.

Bolest je na kraju bila jača. Niti na proslavu šezdesete obljetnice streljaštva u Primorsko-goranskoj županiji nije mogao. Pamtit ćemo ga svi koji smo barem dio svog života proveli s njim i baveći se ovim plemenitim sportom. U spomen na Lava predloženo je da se u Rijeci održava jednom godišnje natjecanje u disciplini "100m vojnička puška" pod nazivom "Memorijal Lava Maričića". Barba Lave, neka ti je laka hrvatska zemlja.

Najava natjecanja za svibanj 2010.

Ponedjeljak, Travanj, 12., 2010., *Post 3*

Na strelištu "Vladimir Gortan" na Drenovi predstoji održavanje čak tri streljačka natjecanja veza za prvomajske blagdane. U organizaciji S.K."Rječina" će se 25. travnja održati "Otvoreni turnir" u disciplini "25m VK pištolj" (10+10) za početnike i strijelce koji imaju rezultat iz prošle godine manji od 155 krugova. Raspis možete pogledati ovdje.

Slijedi "Prvomajski turnir" koji se održava upravo 01. svibnja za strijelce koji imaju normu od najmanje 155 krugova iz prošle godine i to u disciplinama "25m VK pištolj" i "25m VK revolver" (oboje 10+10). Raspis možete pogledati ovdje.

02. svibnja slijedi, sad već tradicionalni, turnir oružjem na crni barut pod nazivom "2. memorijalni turnir Branka Nikolića" u spomen prerano preminulom strijelcu Branku Nikoliću. Organizator je S.K. "Frankopan" iz Rijeke. Raspis za natjecanje možete pogledati ovdje.

Obilježena 60-ta objetnica

Utorak, Travanj, 06., 2010., *Post 2*

60-ta objetnica

Poštovani strijelci i strijelkinje, vi ste danas svjedoci stvaranja povijesti a i budućnosti streljaštva u našem kraju. Kada govorimo o povijesti ovog sporta a koja je bogata događajima osvrnut ćemo se samo ukratko na dio te povijesti...

Županijska natjecanja

Utorak, Travanj, 06., 2010. *Post 1*

U proteklih dva mjeseca naš je Savez bio organizator nekoliko županijskih prvenstava. Počelo je sa KUP-om HRVATSKE-županijsko natjecanje čije rezultate možete pogledati ovdje.

Nastavak je uslijedio organiziranjem prvenstva županije u disciplini "Serijska zračna puška" a rezultate možete pogledati ovdje.

Polufinale KUP-a HRVATSKE se odigrao na zračnoj streljani Športskog streljačkog kluba "DUB" u Malinskoj. Rezultati regionalnog natjecanje se nalaze ovdje.

13. i 14. ožujka na streljani "3.maj" održano je prvenstvo u disciplinama standardne zračne puške i pištolja a rezultate možete pogledati ovdje.

I posljednje u nizu županijskih prvenstava je održano na zračnoj streljani "3.maj", natjecali su se najmlađi strijelci, oni kadetskog uzrasta. Bilten sa natjecanja možete pogledati ovdje.