Izjednačavanje ženskih i muških disciplina (ISSF 10m)

Poštovani, u nastavku možete pročitati obavijest iz ISSF-a o promjenama u disciplinama ISSF programa (10m puška i 10m pištolj) koje će kod nas u Hrvatskoj vjerojatno stupiti na snagu od početka iduće godine. Odluka još nije službeno donesena za Hrvatsku (mora je donijeti mjerodavno tijelo) ali je to nešto što neposredno predstoji pa smo smatrali da je dobro obavijestiti strijelce i trenere te klubove koji možda nisu toliko u toku da će se ženski mečevi od dosadašnjih 40 hitaca izjednačiti sa muškima od 60 hitaca. U nastavku originalni tekst Glavnog Tajnika:
“Dear Colleagues,
From the ISSF website, you could learn that the ISSF Executive Committee approved certain changes in the General Regulations and the Technical Rules. In particular, the number of shots in Men’s and Women’s events has been equalized and the format of the Mixed Team Finals in 10m Air Pistol/ Air Rifle as well as in Trap has been modified.
The new edition of the ISSF Rules and Regulations will be available later. That is why we would like to inform you in advance that all events in the program of the 2018 European Championship 10m in Györ, Hungary, will be conducted according to the new Rules. It means, the number of shots in Qualification of all Women’s events will be increased to match the number of shots in Men’s events and there will be the new format of Finals in Mixed Team events.
We wish success to all European shooters in 2018!
Regards,
Alexander Ratner