Europska bronca u “Field targetu” Matei Kršanac

Od 13. do 16. srpnja 2017. u Marienbergu (Njemačka) održano je Europsko prvenstvo u disciplini Field Target u kojoj se zračnim puškama gađaju mete različitih promjera na udaljenostima od 9-50 metara. Hrvatsku je predstavljalo ukupno četiri natjecatelja koji su se kroz trodnevnu manifestaciju borili sa različitim vremenskim uvjetima na stazi dugoj 2,5 km zajedno sa još nešto više od 200 strijelaca koji su u Njemačku stigli iz svih dijelova Europe.
Prva dva dana bila su obilježena neugodnim vremenskim uvjetima: kišom s povremenim jakim pljuskovima, jakom maglom i nezgodnim miješanim vjetrom. Nedjelja je donijela poboljšanje u vremenu, ali i vjetar je dosezao svoj vrhunac.
U hrvatskom su se timu našla dva strijelca iz streljačkog kluba “DVD Opatija”, Marko i Matea Kršanac. Matea je osvojila brončanu medalju u svojoj kategoriji postavši treća žena u Field Targetu u Europi sa ukupnih 122 boda, a Marko je sa ukupnih 127 bodova bio nadomak Top 10 strijelaca u ukupnom plasmanu. Njihovi kolege iz kontinentalnih dijelova Hrvatske Zvonimir Josipović i Sead Muharemi postigli su 104, odnosno 77 bodova zauzevši nešto niži plasman od primoraca.
matea 1matea 2 matea 3